Електронните фишове за превишена скорост ще може да бъдат връчвани и електронно.

...
Електронните фишове за превишена скорост ще може да бъдат връчвани и електронно.
Коментари Харесай

Пращат ни СМС за снимка с превишена скорост

Електронните фишове за  превишена скорост  ще може да бъдат връчвани и електронно. Освен това  водачи те ще получават и уведомления на мобилния си телефон или в електронната поща.

Шофьори те ще получават малко текстово известие ( СМС ) на мобилния си телефон или съобщение на електронната поща, в случай че камера на пътната полиция ги снима с  превишена скорост . Това плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, които са част от законодателните промени, съпътстващи импортирания в Народното събрание план на бюджет за 2023 година, пише .

В Министерство на вътрешните работи ще създадат база с данни за електронните пощи и телефони на  водачи те. Това ще става като при всяко издаване или възобновяване на шофьорска брошура хората ще бъдат длъжни да показват имейл и телефон за връзка.

Уведомлението чрез  СМС  или известие на електронната поща няма да става незабавно, откакто водачът бъде сниман в нарушаване. Уведомленията ще се изпращат до три работни дни от датата, на която е публикуван фишът, електронният фиш или наказателното разпореждане за нарушаването. Важно е да се подчертае, че уведомлението чрез  СМС  на мобилния телефон ще има единствено осведомителен темперамент и няма да се смята за публично връчване на фиша или акта, след което стартират да текат периодите за заплащане на санкцията.

Самото връчване на електронни фишове и наказателни постановления, издадени от органите на Министерство на вътрешните работи, ще може да става по четири разнообразни метода, плануват измененията. Първият метод е добре прочут и сега - с предложено писмо с противоположна квитанция посредством лицензиран снабдител на пощенска или куриерска услуга на непрекъснатия адрес на нарушителя, надлежно на адреса на ръководство на компанията, в случай че колата е служебна. Вторият метод на връчване ще бъде посредством работодателя на нарушителя или чиновник във компанията, претрупан да приема бумаги. Третият вид е персонално против автограф. В този случай връчването ще може да става както от чиновници в пътната полиция, по този начин и от други чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР